Pilegrimsvandring

T9-dagen omhandlar historia om Heilag Olav og pilegrimane.

T9- dagen vert lokalt tilpassa og ulik i dei forskjellige sokna:

Voss og Raundalen sokn: I året 1023 kom Heilag Olav til Voss for å fortelja vossingane om den kristne Gud, eller Kvitekrist som Jesus vart kalla. Me møtes ved steinkrossen på Vangen, så legg me ut på vandring for å finna Heilag Olav og høyre om livet hans. Me skal leike, bli utfordra, læra båtbygging og grilla pølser.

Evanger sokn: Kvar haust har Evanger kyrkjelyd ein fjelltur. Ni- og tiåringane vert spesielt inviterte til å vera med på ein tur der dei opplever ulike ting undervegs. Det meste er hemmeleg, men noko handlar om Heilag Olav. På denne turen skal me gå, leika, syngja og kanskje kle oss ut.

Vinje og  Oppheim sokn: På T9 dagen skal me på skattejakt ute i naturen og bli kjent med Heilag Olav og historia om han. Me går den gamle kongevegen frå Oppheim til Vinje. Undervegs får me ulike utfordringar.

23. august 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Voss kyrkjelege fellesråd Powered by Agrando