SOMMARKONSERTAR I VANGSKYRKJA 2017

For 6. året på rad arrangeres det kvar onsdag klokka 14:00 ein dryg halvtimes konsert i Vangskyrkja. Serien startar 21. juni og pågår til 16. august. Som tidlegare vert det fritt tilgjenge, med kollekt ved utgangen til kyrkjemusikalsk arbeid i Voss sokn.

3 av konsertane er i år óg eit samarbeid med stiftinga Musica Nord i Bergen, som tilbyr såkalla «satelittkonsertar» med utøvarar på nasjonalt og internasjonalt nivå. Me vil óg, som tidlegare, kunne oppleva lokale/regionale utøvarar, som har tilhald i Voss og omland. Særskild spennande vert det onsdag 28.06., då eit amerikansk ungdomskor vitjar Vangskyrkja, som ledd i ein turné i Skandinavia.

• Onsdag 21.06.: Distriktsmusikarane Helga Hjetland (fiolin), Øystein Haga (fløyte) og Frode Skag Storheim (klaver)
  • Onsdag 28.06.: Northfield Youth Choir/Minnesota, USA
  • Onsdag 05.07.: Åshild og Nina Brunvoll (cello + klaver)
  • Onsdag 12.07.: Margit Mørkve (mezzosopran) og Per Kristian Larsen (gitar)
  • Onsdag 19.07.: Ensemble 4.1: Tysk kammerensemble med Thomas Hoppe (klaver), Jörg Schneider (obo), Alexander Glücksmann (klarinett), Fritz Pahlmann (horn), Christoph Knitt (fagott) + bergenskfødte Gunilla Süssmann (klaver)
  • Onsdag 26.07.: Trio Felix; Sigmund Eikeset (fiolin), Krisztina Eikeset (cello) og Tor Erik Seime Pettersen (klaver)
  • Onsdag 02.08.: James Reed, vikarorganist i Voss (orgel)
  • Onsdag 09.08.: Jo Asgeir Lie (accordion)
  • Onsdag 16.08.: Michael Süssmann (fiolin) og Tor Erik Seime Pettersen (klaver)

Ver hjarteleg velkomne til årets sommarkonsertserie!

Helga Hjetland

Øystein Haga

Northfield Youth Choirs

Åshild Brunvoll